Bezoek onze showroom! 010 2345 103 Giessenweg 67, 3044 AK Rotterdam info@kroonrotterdam.nl

Beglazing

Afhankelijk van de locatie van uw woning en individuele wensen kiest u samen met Kroon Rotterdam de voor uw situatie ideale beglazing.

Beglazing heeft invloed op omgevingsgeluid, stookkosten, inbraakwerendheid en uw binnenklimaat. Het is daarom van belang dat u het type glas kiest dat u de juiste voordelen geeft.

Bij de aanschaf van kozijnen is de beglazing vaak een onderbelicht onderdeel. Dit onderdeel kost, vergeleken met de totale aanschaf, relatief weinig.

De optimale beglazing voor de meeste woningbezitters is het Kroon inbraakwerende HR++ glas. Dan heeft u alle belangrijke voordelen voor een gunstige prijs.

Kroon Rotterdam
Kroon Rotterdam

HR++ beglazing

Energiebesparend isolatieglas, of te wel  HR++ beglazing is te gebruiken door het hele huis.

Hierbij is de HR++ duurder dan normale dubbele beglazing, maar ten opzichte van het hoge voordeel in lagere stookkosten uiteindelijk het meest voordelige voor elke particuliere woning.

Met deze beglazing bespaart u flink op uw energierekening. HR++ beglazing isoleert ruim 5x beter dan enkel glas en bijna 3x beter dan standaard isolatieglas.

Triple beglazing

Met drievoudig isolerende beglazing, beter bekend als Triple glas, is het mogelijk om het warmteverlies via ramen en deuren nog verder te beperken en het (woon)comfort te verhogen ten opzichte van de huidige dubbelglas oplossingen.

Triple glas bestaat, zoals de naam al zegt, uit drie bladen glas met daartussen een edelgas, zoals Argon of in bijzondere gevallen Krypton. Hierdoor ontstaat er een isolatieglas dat net zo duurzaam is als dubbelglas, maar met verbeterde isolatiewaarden en een hoger comfort.

De voordelen van triple glas:

  • Het isoleert beter (heeft een lagere U-waarde).
    De U-waarde van glas geeft weer wat het energieverlies is per m² glas is bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen buiten en binnen. Hoe lager dit getal hoe kleiner het energieverlies en hoe minder energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden.
  • Het geeft meer comfort. 
    Door de dubbele spouw en extra warmtereflecterende coating zal de temperatuur aan de binnenzijde van de ruit bij Triple glas hoger zijn en minder afkoelen bij extreme weersomstandigheden ten opzichte van dubbelglas. Dat leidt niet alleen tot een energiebesparing, maar ook tot een comfortabelere leefomgeving.
  • Het heeft een betere geluidsisolatie.

Driedubbel glas isoleert erg goed. In combinatie met ons nieuwe Nordic kozijn of onze traditionele Kroon Kozijn kunststof kozijnen is het een uitstekende keus.  Wel is het iets duurder dan HR++ glas, maar het levert op de langere termijn weer meer besparing op. De Kroon Rotterdam showroom kan u uitstekend adviseren over welke beglazing voor u de beste keuze is bij uw nieuwe kunststof kozijnen!

Kroon Rotterdam

Zon- en geluidswerend glas

Warmte reflecterend (zonwerend) isolatieglas wordt toegepast in serres, dakkapellen en soms op zuidgevels omdat de woning anders wel heel warm kan worden in de zomer op zonnige dagen.

Ook deze beglazing zorgt voor een aanzienlijke besparing op uw energierekening. Bovendien dragen de eigenschappen van deze beglazing bij aan een zeer behaaglijk wooncomfort.

Geluidwerend isolatieglas
Hier zijn diverse types van. Naast goede warmte-isolatie biedt deze beglazing een betere bescherming tegen hinderlijk omgevingslawaai.

Inbraakwerende beglazing en veiligheidsglas

Veiligheidsbeglazing heeft een doorval beveiliging. De ruit valt niet in grote stukken met scherpe punten uiteen bij een botsing, maar barst slechts en blijft hangen in een folie laag.

Vooral in situaties met glas tot dicht bij de grond en met kleine kinderen biedt dit glas voordelen. Dit veiligheidsglas voldoet bij Kroon Kozijn ook aan de inbraakwerendheidseisen. Dus dit glas beschermt tegen ongevallen en het biedt veiligheid bij inbraak en vandalisme.

Kroon Rotterdam

Prijzen ramen

Bezoek de showroom van Kroon Rotterdam en laat uw persoonlijke prijs berekenen.